Home
 
nmi

Snelheid, zorgvuldigheid, flexibiliteit

Bij mediation bepalen partijen zelf in welk tijdsbestek het proces verloopt. Wij proberen binnen een week met partijen om de tafel te zitten. Onze ervaring leert dat hoe sneller partijen aan tafel zitten, des te prettiger de oplossing kan zijn. Bovendien zitten mensen beter in hun vel als zij kunnen werken zonder de dreiging van een conflict.

Bij zakelijke conflicten kan de druk voor partijen soms erg groot zijn. Wij bieden daarom de mogelijkheid in één dag met beide partijen aan een oplossing te werken. Dat doen we op een neutrale, rustige plek. Natuurlijk is er ruimte voor afzondering, pauzes of eten.

Bij andere conflicten is rust soms noodzakelijk en willen partijen ruimte hebben tussen de gesprekken. Dat kan soms enkele dagen of enkele weken zijn. De keuze is aan de partijen, wij faciliteren en zorgen dat het proces zorgvuldig verloopt.

 

Onafhankelijkheid is de O in onze naam. Eén van de grondbeginselen van mediation. Wij zijn geen onderdeel van het conflict. Wij faciliteren de zoektocht naar die oplossing, 'houden spiegels voor' en we laten partijen 'in elkaars schoenen staan'.

Dat doen we niet alleen als het conflict al is ontstaan. Ook preventief, ter voorkoming van conflicten, door bijvoorbeeld het coachen van HRM-professionals en bijvoorbeeld vertrouwenspersonen binnen organisaties.